Yachts

Ако мисълта за плаване към екзотични места на борда на луксозна яхта ви харесва, тогава трябва да се запознаете с работата на борда на луксозна яхта. Екипажът на яхтата работи усилено, но те намират в работата си удовлетворение , защото споделят няколко общи характеристики: обичат яхтинга, океана и работата с хора.

Ако тези характеристики ви описват, тогава трябва да прочетете повече за това как да получите работа на мегаяхта.

Тези яхти могат да достигнат повече от 30 метра дължина и да струват повече от 1 милион щатски долара. Повечето яхти имат три или повече палуби, басейн, джакузи, хеликоптер и част за настаняване на гости. Жилищните помещения на екипажа могат да бъдат много по-малки, те обикновено са толкова удобни и приветстващи, колкото е възможно за лоялните членове на екипажа. Някои яхти са търговски собственост и ще работите с нова група пътници на всяко пътуване. Други яхти са частна собственост и ще работите редовно със собственика и неговото семейство.

Както бихте очаквали, броят и вида на екипажа зависят от размера на яхтата: колкото по-малка е яхтата, толкова по-малко членовете на екипажа ще има. Това означава, че членовете на екипажа на борда на по-малки яхти обикновено изпълняват повече от една роля.

Captain
Mate (first, second, and third) Deckhand

Също така ще можете да кандидатствате за работа на луксозни яхти, ако работите в машинния отдел като:

Chief Engineer
Engineer
Assistant Engineer
Oiler/Wiper

Тези работни места, посочени по-горе, изискват определена морска квалификация и лицето, което наема, обикновено ще ви пита за вашето ниво на опит.

Другите работни места на яхт-екипажа също ще изискват известно образование и / или опит и ще трябва да намерите начин да се откроите в тълпата, ако искате да получите работа. При тези работни места основната ви цел е да задоволите нуждите на клиентите си:

Cabin Crew or Housekeeping
Stewards
Massage Therapist
Beauty Therapist or Spa Therapist
Personal Yoga Instructor
Hair Stylist
Gourmet Chef and
Chef assistants
Diving Instructor
Nanny

Ползи от работата на яхта

Това може да бъде началото на нова кариера, която дава най-добрия вид опит, или може да повиши текущата ви кариера на съвсем ново ниво. Луксозната яхта е брилянтно място за работа, ако предпочитате по-лично взаимодействие с работодателите и ако искате да работите с по-малък брой хора. Работата може да бъде трудна, но ползите от пътуването, удобството, безплатната храна и настаняване, виждането за най-красивите места по света правят това желана професия за много хора. Вашата работа на луксозна яхта може да означава пътуване до брилянтни места и срещи с интересни и важни хора. Какво още чакате?

Съвети за живеене и работа на яхта

Всъщност, живеещи и работещи в близост до богати, понякога известни собственици на яхти могат да бъдат малко смущаващи за някои хора. Но бъдещето ви в индустрията зависи от това, че винаги сте приятелски настроени, професионални и вежливи към собствениците и техните гости - които и да са те. Никога не можете да се объркате, като си професионалист и се отнасяш с уважение към гостите - и точно това очакват пътниците. Когато обикаляте океана на луксозна яхта, може да сте далеч от брега за няколко дни, така че трябва да сте подготвени с тоалетни принадлежности и най-важното: телефонни карти, паспорти и документи, както и малко дрехи за почивни дни на сушата.
 
Когато кандидатствате за работни места , вие също ще трябва да имате перфектно резюме. Ще научите и правилния етикет на яхтата, хигиенните и здравни изисквания, указанията за безопасност и какви видове морски правила и обучение трябва да знаете за да изпълнявате добре работата си и да взаимодействате ефективно с всички членове на екипажа.